Muotikuvaukset valokuvaajan silmin

Jos jollekin on vielä epäselvää mistä hienosta jutusta tässä postauksessa alunperin on kyse, niin järjestettiin yhdessä Indiedaysin ja kahdeksan muun ihanan bloggaajan kanssa muotikuvaukset Helsingissä, jossa esiteltiin Vilan kevät/kesä 2013 -mallistoa. Meikäläisen eka postaus aiheesta löytyy TÄÄLTÄ, käykää ihmeessä lukaisemassa vielä sekin jos ette sitä vielä ole tehneet! :)

Minä sain tosiaan kunnian toimia itse valokuvaajana, ja tehtävänäni oli myös suunnitella itse kuvaukset. Yks pikku juttu tosin vaikeutti asiaa aikamoisesti - en ollut ikinä ennen käynyt tuolla Adamsissa, jossa kuvaukset oli tarkoitus järjestää. Yritin saada järkättyä itelleni reissua Helsinkiin jo paria viikkoa ennen tapahtumaa ja oisin samalla käynyt tsekkaamassa paikan, mutta eipä mennyt tää suunnitelma ihan niinku elokuvissa..

(Kuvituksena kuvaamaani valmista materiaalia!)


Mua hermostutti siis melko paljon, kun kuvauspäivä läheni ja mitään suurempia suunnitelmia/valintoja esimerkiksi kuvauspaikkojen suhteen en ollut pystynyt tekemään. Olin kuitenkin sähköpostitse yhteydessä stailistimme No Fashion Victims -blogin Emmin kanssa, ja vaatevalintojen perusteella sain hieman hahmoteltua erilaiset fiilikset kuvauksiin molemmille tytöille. Toisiin kuvauksiin vaaleampaa ja naisellisempaa tunnelmaa, toisiin enemmän asennetta ja rennompaa meininkiä!


making of -kuvat: Casey / Si Moda

Helsinkiin ja Adamsiin päästyäni aloin melkeinpä samantien juoksentelemaan ympäri ravintolaa yhdessä Indiedaysin toimitusjohtajan, Esan kanssa. Merkkailtiin paperille ylös potentiaalisia kuvauspaikkoja ja Esa sai kunnian toimia koemallina, kun testailin miten kuvauspaikat toimisivat :D Pieni stressinpoikanen oli päällä koko ajan, sillä kuvauksia meillä oli periaatteessa jopa seitsemät erilaiset. Parin tunnin sisällä oli kuitenkin ainakin paperilla koottuna selvä kuvaussuunnitelma, joka sitten esiteltiin muulle porukalle! 

Minun suunnitellessani kuvauksia upeat mallit - eli Javs-blogin Jasmin ja Life of Silja -blogin Silja - oli stailattu valmiiksi ensimmäisiä kuvauksia varten, joten samantien sitten päästiinkin jo kuvailemaan ;)


Mun kuvaustyyli on tässä vuoden sisällä muuttunut ihan hurjasti. Ennen maan matosten ja muiden luontokappaleiden ja maisemien kuvailu oli se juttu, jota mä kaikista mieluiten tein. Ihmisten kuvailu rajoittui lähinnä omiin facebook-kuviin ja kaveriräpsyihin, ja mallien käyttäminen kuvissa tuntui jotenkin hirveän hankalalta.

Nyt kaikki on kuitenkin jotenkin yllättäen kääntynyt ihan päälaelleen - rakastan kuvata ihmisiä, ohjata malleja kuvassa ja olla vuorovaikutuksessa mallin kanssa, kun kuvaa luodaan! Kaikista eniten inspiroidun siitä, kun saan rekvisiittaa käyttämällä luoda ja toteuttaa jotain omannäköistä ideaa. Ne perinteisimmät potretit ei välttämättä oo aina se paras mahdollinen ratkaisu, vaan koen olevani melko kokeilunhaluinenkin ja haluan luoda kuviin jotain ennennäkemätöntä, joka saa katsojan mielenkiinnon heräämään.


Näissä kuvauksissa mun täytyi kuvauksen lisäksi hoitaa myös valaistus kuntoon, ja sainkin onnekseni tuolta työharjoittelupaikastani Studio Streetistä lainaan pari studiovaloa. Ajattelin varmasti pärjääväni ainakin jotenkuten noilla kahdella valolla, kunhan vain tiedän mitä olen tekemässä - ja kyllä mä ainakin ite voin sanoa olevani ihan tyytyväinen! Ainakin huomioonottaen sen, että studiotyöskentely ei sinänsä ole mulle vielä sitä vahvinta osaamisaluetta - ensimmäistä kertaa koskin studiovaloihin vuodenvaihteessa koulussa, kun meillä alkoi kuukauden kestänyt studiojakso. Jonkin verran ehdin saada alkuviikosta treeniä tuolla työharjoittelussani, ja näillä eväillä sitten lähdin tänne Helsinkiin kuvailemaan :)


making of -kuvat: Casey / Si Moda


Parista kuvaustilanteesta löysin jokseenkin havainnollistavat kuvat valaistuksesta, ja videoilta voi varmasti bongailla lisää, mikäli aiheesta on kiinnostunut. Mitään takuita oikeaoppisuudesta en lupaa, mutta todellakin yritin parhaani ja kantapään kautta tuli opittua ne parhaat ratkaisut. Loppupäivästä valojen käytöstäkin tuli jo enemmän rutiinia, eikä kuvauspaikkojen vaihto vienyt enää ainakaan niin paljon aikaa kuin ensimmäisissä kuvauksissa. Tuntuu, että näissä kuvauksissa opin valojen käytöstä, sekä myös mallinohjauksesta että tiimityöskentelystä enemmän kuin koskaan - käytännössähän sitä oppii!
Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä oli vuorossa vielä yhteiskuvaukset ihanien tyttöjen kanssa! Tästä jäi niin hyvä fiilis - sekä tytöt että koko tiimi teki kunnon lopputsemppauksen, laittoi hyvää musiikkia soimaan kännykästä ja heitteli parvelta alas terälehtiä, joita mä olin tähän kuvaukseen toivonut rekvisiitaksi :) Huippua!


Tänään julkaistiin vielä viimeinenkin Blogi TV-jakso, josta varmaan viimeistään nyt välittyy teille tää kuvauksien hyvä fiilis! Muut Blogi TV:n jaksot löydät täältä, ja ne ovat ehdottomasti kaikki katsomisen arvoisia ;)Mielipiteitä kuvista? Mikä onnistui, mitä olisi voinut tehdä toisin? Lempparikuvanne? :)

Share on :
Muotikuvaukset valokuvaajan silmin
Muotikuvaukset valokuvaajan silmin
Reviewed by pada mama
Published :
Rating : 4.5